Bikefitting by Bike Power stapsgewijs

De fietsmeting bij Bike Power gebeurt in verschillende stappen

Voorbereiding bike analyse en intake gesprek

In de eerste plaats willen we een integraal beeld krijgen van je persoonlijkheid als fietser. Een diepgaand gesprek over jouw manier en niveau van fietsbeleving. Je persoonlijke wensen, doelen en toekomstplannen geven al heel wat informatie om mee aan de slag te gaan. Het is ook belangrijk dat we op de hoogte zijn van eventuele bestaande blessures, ongemakken of bekende biomechanische afwijkingen die vervelend zijn tijdens het fietsen en in het dagelijkse leven. Al deze elementen bepalen het verdere verloop van de sessie. 

Indien nodig verwijzen wij je door naar een medisch specialist.

We kijken o.a. hoe je beweegt, hoe zijn je lichaamsafmetingen & verhoudingen, kracht, lenigheid en bewegingsvrijheid. Al deze elementen stellen ons in staat om een beeld te vormen van je biomechanica, gerelateerd aan je fietspositie. Ook eventuele asymmetrie en andere bekijken we in detail.

Voor de dynamische meting van start kan gaan, warm je eerst op.

Schoenplaatjes nakijken en een eerste keer aanpassen

Tijdens de fietsmeting besteden we heel wat aandacht aan je voeten. Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je trapefficiëntie, prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren. Daarom worden in deze fasen de positie schoenplaatjes al eens onder de loep genomen. Zitten deze op de juiste plaats? Geven ze de nodige steun aan je lichaam?

3D Bike, Pedal & Power Analyse en de methode van Steve Hogg

Bike Power voert de dynamische meting uit met behulp van de 3D Bike, Pedal & Power Analyzer (bike analyse). Tijdens de bike analyse worden beelden vastgelegd in zij-, voor- en achteraanzicht.  Stap voor stap kunnen nu wijzigingen doorgevoerd worden. 

Bike Power registreert veel informatie tijdens jou bike analyse. Zo bestudeert Bike Power op een diepgaande manier de rapporten van het onderzoek en wat we zien. De opgenomen informatie wordt bekeken en vergeleken. Tussen de verschillende analyses door finetunen we je houding continu. Zo bereiken we langzaam maar zeker je ideale fietspositie.

Materiaal testen

Op vraag van de klant is het tijdens de sessie mogelijk om zadels, schoenen, cranklengtes, stuur- en pedaalmodellen... te testen.

Bike Power beschikt over meer dan 50 soorten zadels, een 10-tal soorten koerssturen en andere sturen, alle soorten pedalen in verschillende as lengtes, en nog veel meer

Communicatie

Voor Bike Power is een goede communicatie met elke fietser van cruciaal belang. 

Hoe beleeft hij of zij de analyse? Hoe voelen de tot nu toe uitgevoerde aanpassingen? Welke aandachtspunten vindt hij of zij belangrijk? Elk detail telt! 

Evaluatie

Op het einde van de bike analyse registreren we je fietspositie. 

Dankzij de handige client login op onze website kan je de resultaten van het onderzoek en je persoonlijke instellingen van de fietsmeting steeds raadplegen. Op elk communicatiemiddel, waar dan ook ter wereld. 

Follow-up

Bikefitting is een dynamisch proces. Daarom raden we iedereen aan om na de fietsmeting nog een follow-up bij ons te voorzien. Tijdens de follow-up checken we of er verdere aanpassingen nodig zijn. 

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Indien nodig kunnen we je positie op de fiets nog verder optimaliseren.

Heb je na de bike analyse nog klachten of problemen? Aarzel niet om ons te contacteren

Je mag binnen de twaalf maanden zelfs gratis terugkomen. Zeer handig voor jeugdige renners en fietsers in volle groei.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie