Hoe kies ik het juiste zadel?

Het zadelcomfort is gelijk aan de drukverdeling tussen bekken en zadel en persoonlijke voorkeur.

"Ass-O-Meter" en Pressure Mapping technologieën zijn geweldig, maar het is moeilijk (en onverstandig) om te argumenteren met proprioceptie.  Als het "goed" aanvoelt en "slecht" in kaart brengt, moet de selectie overeenkomen met de perceptie van de klant.

De schaambeentjes, inferieure schaamstreek en ischiale knobbels ondersteunen je bekken op het zadel - niet alleen de botten.

Vrouwen en mannen zijn verschillend, anatomisch (godzijdank).  Er moet rekening worden gehouden met bekkenverschillen, maar zeggen dat "de heupen van vrouwen groter zijn" is ronduit onnauwkeurig en foutief.  Over welk deel hebben we het?  En heeft dat 1m60 kleine vrouwtje dezelfde zadels nodig als een 1m85 grote voetballer?

Tips:

Meer oppervlakte heeft de neiging om pijn in de neus te verminderen, maar een extreem breedstaartzadel belemmert de bekkenhoek en beenfunctie/ bewegelijkheid.

Wees voorzichtig met bij het maken van uw keuze. Een breed of een te zacht zadel betekent niet perse meer comfort. Veel zadels zijn goed, maar sommige hebben een extreem harde neus, een slechte/dunne steun tussen neus en achterzadel en extreem steile taps toelopende schaambeentjes die de schaambeentjes in de harde neus/knijpende steunvlakken dwingen.

Ass-O-Meters zijn niet erg betrouwbaar bij het kiezen van een zadelbreedte.  Zorg ervoor dat u een maat meer en minder breed probeert om de nauwkeurigheid van uw aflezing te garanderen.   Het is ook mogelijk dat u iets heel anders nodig heeft, dus controleer de dichtheid en de vorm van het zadel. Het sleutelwoord is test je zadel voor de aankoop. En hou ook rekening met de gewenningsfase, na een lange tijd niet fietsen doet ieder zadel pijn.

TT en Tri zadels zijn afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie