Op de 3D Bike, Pedal & Power Analyse fitbike (Bike analyse) en aan de hand van vele spier-en zenuwtesten (Steve Hogg principe) zoekt Bike Power samen met jou naar je ultieme fietspositie.

Dit volledig aangepast aan je persoonlijke eisen en beperkingen. Tijdens de fietspositie-analyse en de vele tests bestuderen we je houding op de fiets. Bike Power verzamelt al deze resultaten om daarna oplossingen op maat te kunnen aanbieden en deze aanpassingen nauwkeurig uit te voeren op je fiets.

Wanneer is een bikefitting (fiets-positioneering) interessant?

  • Om met minder inspanning meer performance te hebben (betere prestaties)
  • Om comfortabeler te zitten (meer fiets-plezier)
  • Om (kleine) wederkerende (lichamelijke) kwaaltjes te verminderen of weg te werken
  • Preventief om slijtages, ontstekingen of kwetsuren te voorkomen, chronische- of wederkerende pijn, afwijkingen
  • Uit voorzorg en preventie
  • Voor mensen die reeds een fiets hebben en deze (volledig) op maat willen van hun lichaam en fietshouding;
  • Om je optimale fiets te weten, zodat je je aankoop direct goed kan afstemmen en geen onnodige kosten hoeft te maken, etc...
  • Heb je nog geen frame gekozen? Dan zoeken we samen met jou uit welk frame het beste past bij jouw lichaam, sport en talent.
  • Wanneer je wel al een frame hebt uitgekozen, zoeken wij de optimale bijbehorende opbouw- en onderdelen.

Een Bikefit-Analyse is een diepgaande analyse van alle factoren die van belang zijn voor het juist instellen voor jouw persoonlijke fietspositie.

Deze fietsmeting gebeurt in verschillende stappen:

Intake gesprek en voorbereiding bikefit-analyse

In de eerste plaats willen we een integraal beeld krijgen van je persoonlijkheid als fietser. Een diepgaand gesprek over jouw manier en niveau van fietsbeleving. Je persoonlijke wensen, doelen en toekomstplannen geven al heel wat informatie om mee aan de slag te gaan. Het is ook belangrijk dat we op de hoogte zijn van eventuele bestaande blessures, ongemakken of bekende biomechanische afwijkingen die vervelend zijn tijdens het fietsen. Al deze elementen bepalen het verdere verloop van de sessie. Indien nodig verwijzen wij je door naar een medisch specialist.

Bij onze jeugd fietsers of als je zonder fiets komt, wordt eveneens de statische meting van je lichaamsmaten opgestart. Met de gegevens van een statische meting worden alvast de gemiddelde maten van je fiets berekend. Met deze maten starten we vervolgens de analyse van je fietshouding.

Tijdens de dynamische analyse gaan we een stapje verder. Met de zenuw-en spier-testen meten we o.a. je kracht, lenigheid en bewegingsvrijheid, zo stellen we ons in staat om een beeld te vormen van je biomechanica, gerelateerd aan je fietspositie. Ook eventuele asymmetrie en andere, bekijken we in detail.

Voor de dynamische meting van start kan gaan, warm je eerst op op onze Fit-fiets.

Schoenplaatjes nakijken en een eerste keer aanpassen (Cleat-analyse)

Tijdens onze bikefit-analyse besteden we heel wat aandacht aan je voeten.

Een correct aangepaste fietsschoen, schoenplaatjes en inlegzool kunnen je trapefficiëntie, prestaties en comfort aanzienlijk verbeteren. Daarom worden in deze fasen de positie schoenplaatjes onder de loep genomen. Zitten deze op de juiste plaats? Geven ze de nodige steun aan je lichaam?

3D Bike, Pedal & Power Analyse op de Power Fit-fiets

Bike Power voert een deel van de dynamische meting uit met behulp van een fitbike met powermeters en lasers. De Bike Analyse systeem legt beelden vast vanuit verschillende perspectieven. Verder worden verschillende spier-en zenuw-testen uitgevoerd volgens het principe van Steve Hogg.

Tijdens je verdere rit op de Fit-fiets bestudeert Bike Power op een diepgaande manier de analyse-rapporten van het onderzoek. Stapsgewijs worden wijzigingen getest en finetunen we je houding continu. Bike Power legt je uit wat we bij jou waarnemen en hoe de oplossingen er kunnen uitzien in jou situatie. Stap na stap bereiken we langzaam maar zeker je ideale fietspositie.

Op vraag van de klant is het tijdens de sessie mogelijk om zadels, schoenen, cranklengtes, stuur- en pedaalmodellen, etc ... te testen.

Voor Bike Power is een goede communicatie met elke fietser van cruciaal belang. Hoe beleeft hij of zij de analyse? Hoe voelen de tot nu toe uitgevoerde aanpassingen? Welke aandachtspunten vindt hij of zij belangrijk? Elk detail telt!

Evaluatie

Op het einde van de bikefit-analyse registreren we je fietspositie. Dit is een tekening van je fiets met al de maten erop. Dankzij de handige client login op onze website kan je je persoonlijke instellingen van de fietsmeting steeds raadplegen. Op elk communicatiemiddel, waar dan ook ter wereld.

Opvolg afspraak

Bikefitting is een dynamisch proces. Daarom raden we iedereen aan om na de fietsmeting nog een opvolg afpraak bij ons te voorzien. Dit is 1 (gratis) afspraak binnen het jaar na de bikefit. Tijdens deze afspraak checken we of er verdere aanpassingen nodig zijn, als de fietser zelf nog opmerkingen heeft kunnen we hier verder op in gaan. Indien nodig zullen we je positie op de fiets verder optimaliseren.

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. In sommige gevallen worden zelfs spieren aangesproken die voordien maar weinig werk hadden.

Heb je na de Bikefit-analyse nog klachten of problemen? Aarzel niet om ons te contacteren! Je mag binnen de twaalf maanden zelfs gratis terugkomen. Zeer handig voor jeugdige renners en fietsers in volle groei.

Bikefitting voor je toekomstige fiets

Aan het shoppen voor een nieuwe fiets? Het perfecte exemplaar vinden, kan een hele klim zijn. Ook daar helpen we je graag mee.

Wil je weten welk model, geometrie en/of maat het meest geschikt is voor jou?

Dankzij een bikefitting bepalen we eveneens de juiste framemaat van je fiets. Het vaststellen van de ideale framemaat begint bij een correcte positie. Heb je misschien al een voorkeur voor een model of merk en wil je de juiste componenten bepalen? Kom dan voor de aanschaf van een nieuwe fiets langs voor een bikefitting en neem je resultaten mee naar de fietsenwinkel. Aan de hand van deze exacte specificaties is je fietsspecialist in staat om jou op de beste manier te begeleiden met je aankoop.

Na de aanschaf van je nieuwe fiets ben je bij Bike Power ook steeds welkom voor verdere fine tuning.


Blijf zeker niet met je vragen of problemen zitten, maar neem contact met ons op.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie