Bikefitting Bike Power

Goedgekeurd door Steve Hogg

Heb je last van fietsklachten, pijn en tintelingen tijdens of na het fietsen? Pijn en een slapend gevoel komen meestal voor door een verkeerde houding op of afstelling van je fiets. Pijn en fietsklachten tijdens of na het fietsen zijn, ondanks wat men vaak denkt, niet normaal bij het fietsen. Pijn en fietsklachten gaan ook niet vanzelf weer weg door meer te fietsen. Bikefitting Bike Power is jarenlang expert en trendsetter in bikefit en fietspositionering. Wij weten als geen ander hoe we jouw ongemakken en pijn kunnen vertalen naar een betere positie, betere prestaties én meer fietsplezier!

Iedereen blij en pijnvrij op de fiets krijgen, dat is onze missie. Of je nu doorwinterd competitiebeest bent of beginnend wielertoerist, gezond en pijnvrij genieten van je fiets is ons doel. Bikefitting Bike Power zorgt er met een professionele bikefit voor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit, wat je prestaties alleen maar ten goede komt. Op zoek naar de ideale positie op je fiets? Maak dan nu een afspraak voor een bikefit.

Op zoek naar juiste en passende fietsschoenen? Iedereen heeft iets anders nodig. Bikefitting Bike Power zorgt voor een voetanalyse en gepaste advies. We beschikken over een ruim assortiment fietsschoenen van Lake Cycling en Shimano in verschillende maten en breedtes. Voor iedere problematiek is er een aangepaste fietsschoen. Die kan je bij ons ophalen of we sturen hem naar je toe. Geraak je er zelf niet helemaal uit? Dan kan je bij ons een afspraak voor fietsschoenen maken.

Je moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven. Onze klanten vertellen graag waarom ze voor Bikefitting Bike Power gekozen hebben.
Hoe onderhoud je je fietsschoenen
Met goed onderhoud en verzorging kan je de maximale levensduur uit je fietsschoenen halen.
Natuurlijke fietsschoenen
De nieuwe COMFORT PLUS Leest neemt het probleem van een verkeerd gevormde fietsschoen weg. Hierdoor is te strak aanspannen niet meer nodig.
De verschillende soorten schoenplaatjes en klikpedalen uitgelegd
Wat is het verschil tussen alle merken klikpedalen en soorten schoenplaatjes?

Bikefitting

Is een bikefitting iets voor jou? Het antwoord is kort, JA! Fervent fietser of beginner, ook jij hebt baat bij een bikefitting. Bike Power zorgt ervoor dat jij binnenkort optimaal en pijnvrij kan genieten van jouw fietsrit, wat je prestaties alleen maar ten goede komt. We volgen de methode van Steve Hogg. Aan de hand van spier- en zenuwtesten en een 3D Bike & Power Analyse (fietsanalyse) analyseren we alle factoren die van belang zijn voor het bepalen van jouw fietspositie.

Fietsschoenen

Bij Bike Power meten we je voeten zorgvuldig, bestuderen de zwakheden en de noden. Via onze schoenanalyse kunnen we je de ideale schoen aanbevelen. We hebben fietsschoenen op stock van maat 36 tot maat 50, volle en halve maten en in 3 breedtematen. Wij werken graag met lederen fietsschoenen, die zich in tegenstelling tot kunststofschoenen naar je voet zetten. We opteren voor een fietsschoen met een carbon zool. Een carbon zool is zeer stijf, wat uiterst belangrijk is voor een optimale krachtoverbrenging. Alle modellen van Lake Cycling zijn verkrijgbaar: CX, MX, TX en ook winterschoenen. Daarnaast hebben we ook een reeks modellen van Shimano op stock.

Wat zeggen onze klanten over hun bikefit

Lees meer reviews

Sinds enkele maanden kniepijn na het fietsen met nieuwe koersfiets. Bikefitting bij Tim laten uitvoeren waarbij heel wat posities bijgesteld werden. Nadien kon ik weer fietsen zonder kniepijn, super! Bedankt!

Het liet wat op zich wachten maar zo kan ik ook een eerlijke revieuw plaatsen na de fiets en fitting uitvoerig te hebben getest. Fietsen doe ik al jaren en met veel plezier maar in de overgang naar een andere fiets een paar jaar geleden (Look765) doken na verloop van tijd toch flink wat problemen op. Krampen tijdens en na het fietsen in de hamstrings en kuiten. Een iets of wat stevigere rit en de krampen doken op uit het niets. Gaan fietsen werd stressie, komen weer de krampen, kan ik nog genieten?... Via een vriend werd ik in contact gebracht met bikefitting-bikepower.be Een afspraak werd gemaakt en op 7 april 22 stapte ik het atelier van Tim binnen. Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak en zeer welkom. Eerst werden de problemen zorgvuldig besproken waar Tim alle tijd voor uit trok. Nadien de grondige fitting. En er was nog al wat fout... Zadelpen- en positie gecorrigeerd , stabiliteit gecorrigeerd door zolen in de schoenen te plaatsen. Schoenplaatjes aangepast op een manier die ik voordien nog niet zag, etc, teveel om op te noemen... Gezien het ook tijd was voor een nieuwe fiets kreeg ik aan de hand van de fitting van Tom een keuze uit een aantal bikes die voor mij, met vooral het oog op comfort, ideaal zouden zijn. Een Bianchi Infinito werd het resultaat en ook mijn nieuwe bike. Ik mocht ook gratis terug naar het atelier om deze fiets nog aan de nieuwe fitting aan te passen. En dan de baan op. Tim vertelde me, een 100.000 tal omwentelingen zouden nodig zijn alvorens ik aan de nieuwe fiets en aanpassingen gewend zou zijn. Ondertussen flink wat Km en Hm achter de rug en ik kan met plezier zeggen dat ik alleen nog maar moet bezig zijn met fietsen. Geen maar dan ook geen enkele kramp meer gehad sindsdien. Afgelopen week op fietsvakantie naar Italië Livigno. De ultieme test. Stelvio , Gavia , Forcola, passo di fraele, ...met glans geslaagd, ik zit gewoon weer super lekker op de fiets en de benen weten van geen ophouden. We geven met gemak een paar duizend euro uit aan een nieuwe fiets, dan zeg ik geef dan ook die paar honderd nog uit aan de goede fitting, ze is het meer dan waard! En ga naar bikefitting-bikepower voor professionaliteit, klantvriendelijkheid en service ten top! Bedankt Tim dat ik weer ongedwongen kan en mag fietsen! You're the best! Een dikke 5 sterren voor mij!

Meest gelezen over bikefitting

Naar bikefitting
Voor wie is een bikefitting geschikt?
Een bikefitting is geschikt voor elke fervent fietser of beginner die optimaal en pijnvrij wil genieten van zijn of haar fietsrit.
Bikefitting voor of na de aankoop van een nieuwe fiets?
Idealerwijs doe je eerst een bikefitting om zo de juiste aankoop te garanderen. Het vaststellen van de ideale framemaat begint bij een correcte positie.
Wat kost een bikefitting?
Wij bij Bikefitting Bike Power zijn heel transparant in onze prijzen en geven je graag een overzicht van wat kost een bikefitting.

Alles over fietsschoenen

Naar fietsschoenen
Brede fietsschoenen voor brede voeten
Brede fietsschoenen geven je voeten stabiliteit en zijn beschikbaar in twee of drie standaardkleuren en in halve maten vanaf 38.
Slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen
Tintelende of slapende voeten komen meestal voort uit afklemming van de zenuwen onderaan de voet. Als de druk op de zenuwen te hoog wordt, raken ze afgekneld en krijg je een slapend gevoel.
Pijnlijke voeten tijdens of na het fietsen
Tijdens het fietsen wordt de druk op je voeten veel hoger, met blessures en verminderde prestaties tot gevolg. Kies voor voldoende steun en zoolcorrectie om knieklachten, rugklachten of andere klachten en pijn te vermijden.

Bikefitting Bike Power

Lees meer over bikefit of fietspositionering of bestel meteen je Lake of Shimano fietsschoenen!

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie