Slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen

Slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen komen meestal voort uit afklemming van de zenuwen onderaan de voet (langs de voetwortelbeentjes). Als de druk op de zenuwen te hoog wordt, raken ze afgekneld en krijg je een slapend gevoel.

Slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen kennen een aantal oorzaken

  • Slecht afgestelde schoenplaatjes, waardoor je teveel druk krijgt op de verkeerde plaats van je voet. Vaak zien we dat schoenplaatjes te veel naar voor gemonteerd worden, waardoor je met je tippen fietst. De oplossing: (laat) je schoenplaatjes juist afstellen.
  • Verkeerde keuze van schoenplaatjes.
  • Een doorgezakte voorvoet. De oplossing: een zool die de voetboog ondersteunt en de voetwortels opduwt, zodat de zenuwen terug vrije baan krijgen. Hiervoor vraag je best advies aan een podoloog of bikefitter.
  • Te kleine schoenen, te smalle schoenen of het te hard aantrekken van de schoenen. De grootste oorzaak van een slapend gevoel in de voeten is namelijk een te nauw sluitende fietsschoen. Door het samenknijpen, zakt de bal van je voet naar beneden en krijg je tegendruk van je pedaal. Hierdoor krijg je zenuwirritatie. Let zeker op in de zomer want door de warmte zwellen je voeten extra op.
  • Heb je een brede voet? Dwing ze dan niet in te smalle schoenen. Vraag advies aan een bikefitter of een fietsschoenenexpert bij de aankoop van je fietsschoenen.
  • Slechte hittegeleiding waardoor je voet opwarmt en zwelt. De oplossing: schoenen met ventilatiegaten of leren schoenen. Ook hier: vraag advies aan een bikefitter of een fietsschoenenexpert bij de aankoop van je fietsschoenen.

Heb je last van slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen?

Heb je last van slapende of tintelende voeten tijdens of na het fietsen? Wij kunnen jou helpen met onze jarenlange ervaring en grondige vakkennis!

Formuleer via onderstaand formuleer duidelijk jouw probleem, pijn of klacht en wij contacteren jou gratis met een persoonlijk advies om je pijn en/of klachten op te lossen.

Heb je een vraag over fietsschoenen?

Stel ze nu aan ons in dit formulier!

fqg
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie